Zoeken

Irene Verheijen

Consulting Expert

Irene Verheijen is als advocaat gespecialiseerd in bestuursrecht en gereguleerde markten, waar de interactie tussen overheid en bedrijfsleven een belangrijke rol speelt.

Irene adviseert ondernemingen op het gebied van compliance met Nederlandse en Europese wet- en regelgeving. Haar focus ligt daarbij onder meer op de kansspelsector. Daarnaast procedeert zij namens deze ondernemingen in bestuursrechtelijke procedures tegen overheden, in het bijzonder toezichthouders in gereguleerde markten. Het kan daarbij onder meer gaan over vergunningverlening, bestuurlijke handhaving, openbaarmaking van documenten en gegevens, en overheidsaansprakelijkheid.

Irene studeerde in Leiden en aan Hastings College of the Law, San Francisco (VS). Zij startte haar juridische carrière bij de toezichthouder in de telecommunicatie (OPTA). In 2002 stapte zij over naar de advocatuur, waar zij in 2010 op een middelgroot advocatenkantoor in Amsterdam partner werd in de sectie Markt & Overheid. Sinds 2013 is Irene als partner verbonden aan Legaltree en met ingang van 2017 als Consulting Expert aan Kalff Katz & Franssen.

Irene heeft diverse publicaties op haar naam. Zij is (actief) lid van diverse beroepsverenigingen, zowel nationaal als internationaal. Irene spreekt met regelmaat als (gast)docent bij opleidingen en op congressen of seminars.


Kom in contact met Irene Verheijen

Kies een optie