Zoeken

Gaming & gambling

28 aanvragen vergunning aanbieden online kansspelen

Geplaatst op 19 april 2021 door Erik van Hoorn

De Kansspelautoriteit heeft tot nu toe 28 aanvragen ontvangen voor het verkrijgen van een vergunning Kansspelen op afstand (Koa-vergunning). Deze groep van aanvragers komt in aanmerking om per 1 oktober 2021 online kansspelen aan te bieden in Nederland, mits zij uiteraard met succes een vergunning weten te bemachtigen.

Zoals wij eerder hebben bericht, is de Wet Kansspelen op Afstand op 1 april 2021 in werking getreden en kunnen geïnteresseerden partijen bij de Kanspelautoriteit een vergunning aanvragen voor het aanbieden van online kansspelen. Vandaag heeft de Kansspelautoriteit op haar website aldus bekendgemaakt dat het 28 aanvragen heeft ontvangen.

René Jansen, voorzitter van de raad van bestuur van de Kansspelautoriteit, is tevreden over het voorlopige aantal aanvragen en vertrouwt erop dat er straks sprake zal zijn van een voldoende aantrekkelijk en gevarieerd aanbod om spelers van illegale aanbieders te kanaliseren naar legale betrouwbare aanbieders.

Voor het volledige artikel, zoals gepubliceerd op de website van de Kansspelautoriteit, kunt u hier klikken.

Aanleiding voor de Kansspelautoriteit om dit artikel te publiceren ligt waarschijnlijk in het verlengde om de groep van aanvragers te kwantificeren die voor 14 april 2021 hun aanvraag hebben ingediend en dus niet (verder) hoeven ‘af te koelen’. Voor aanbieders die in het verleden een onvergund aanbod hebben gehad in Nederland is het noodzaak dat zij voor 1 april 2022 zijn ‘afgekoeld’ en hun aanvraag voor 1 april 2022 indienen. Bij aanvragen ingediend na maart 2022 zal de Kansspelautoriteit namelijk het onvergunde aanbod van kansspelen zwaarder laten meewegen bij de beoordeling. Partijen die nimmer kansspelen hebben aangeboden op de Nederlandse markt hoeven uiteraard niet ‘af te koelen’ en kunnen te allen tijde een aanvraag indienen. Wij verwachten dan ook dat in de komende maanden nog vele aanvragen zullen worden ingediend.

Mocht u verdere informatie willen omtrent kansspelen op afstand, neem dan gerust contact met ons op: gaming@kalffkatzfranssen.nl

 

Dit artikel delen

Erik van Hoorn

Advocaat

Over de auteur

Erik van Hoorn is advocaat en werkzaam in de praktijkgroep Gaming & gambling. 

Ook interessant

Alle Recente ontwikkelingen