Zoeken

Een samenvatting van de Gaming in Holland Webinar

Geplaatst op 19 mei 2023 door Gaming & gambling

Op 16 mei 2023 vond een Gaming in Holland webinar plaats, genaamd ‘Making sense of the new Dutch online gambling advertising restrictions’ (‘Het begrijpbaar maken van de nieuwe Nederlandse restricties voor kansspelen op afstand’). Gedurende deze webinar heeft onze eigen Dr. Alan Littler het aangekondigde verbod op gerichte reclame besproken, welke op 1 juli 2023 van kracht wordt. Alan werd gedurende de webinar vergezeld door Peter-Paul de Goeij, directeur van de Netherlands Online Gambling Association en door Willem van Oort van Gaming in Holland.

De webinar focust zich op het verbod op ongerichte reclame, welke afgelopen zomer is aangekondigd en welke 1 juli 2023 van kracht zal worden. Dit verbod ziet op het reguleren van gerichte reclame met betrekking tot kansspelen op afstand. Het gaat dus expliciet niet over fysieke casino’s, offline slot machines of arcade hallen. Een van de essentiële elementen in dit verbod, is het feit dat het verbod adverteren op alle platformen behalve online media verbiedt. Dit betekent dat bijvoorbeeld advertenties op televisie, radio of op posters in bushokjes illegaal zullen worden. Ook zal sponsoring bij sportwedstrijden hieronder vallen.

  • Wanneer online adverteren gebruikt wordt om kansspelen op afstand te promoten, moeten deze advertenties aan drie cumulatieve voorwaarden voldoen. Deze voorwaarden zijn in de webinar door de heren besproken en zullen hieronder aan bod komen. De voorwaarden luiden als volgt:
  • De potentiële ontvangers van de advertentie moeten de mogelijkheid hebben om zich uit te schrijven van de te ontvangen advertenties (‘opt-out’);
  • De uitgever van de advertenties moet verzekeren dat de beste beschikbare maatregelen genomen zijn om ervoor te zorgen dat de advertenties hen die zich uitgeschreven hebben en kwetsbare groepen zoals jongvolwassenen (18-24 jaar) niet bereiken;
  • De beste beschikbare maatregelen dienen genomen te worden om vast te leggen dat tenminste 95% van de ontvangers van deze advertenties ouder is dan 24 jaar.

Hoe online adverteren vorm zal krijgen, valt te bezien. Online adverteren zou mogelijk zijn middels videoplatforms, informatieve websites en door online radio, maar meer informatie van de Nederlandse Kansspelautoriteit laat op zich wachten. Zo lang aan deze drie cumulatieve voorwaarden is voldaan, zal ongerichte reclame voor kansspelen op afstand nog mogelijk zijn. De heren gingen verder in op de uitdagingen om aan deze voorwaarden te voldoen.

Klik op de link hieronder om de webinar te bekijken en meer te leren:

https://youtu.be/cfqpKZkTAC0

Dit artikel delen

Gaming & gambling

Over de auteur

Ook interessant

Alle Recente ontwikkelingen