Zoeken

GiH Conference 2020 een groot succes

Geplaatst op 9 oktober 2020 door Joris Crone

Dinsdag 22 september 2020 vond de jaarlijkse Gaming in Holland Conference plaats in de historische Beurs van Berlage te Amsterdam. Ondanks de verschillende corona-maatregelen was het evenement een groot succes. De sprekers gaven hun presentaties ter plaatse of via video conference.

Het thema van de dag was vanzelfsprekend het naderende vergunningstraject voor kansspelen op afstand. De Wet kansspelen op afstand treedt naar alle verwachting in op 1 Maart 2021.

René Jansen, voorzitter van de Nederlandse Kansspelautoriteit (‘’Ksa’’), gaf de keynote speech tijdens het event. Jansen bracht duidelijkheid in wat de sector kan verwachten van de Ksa de komende maanden. Verschillende beleidsregels, leidraden en technische vereisten zullen op de website van de toezichthouder worden gepubliceerd. Op deze manier hoopt de Ksa dat aanstaande aanvragers van een vergunning zich tijdig kunnen voorbereiden.

Na de speech van Jansen vond de IMGL Masterclass plaats. Frank Tolboom en Alan Littler verzorgden het eerst deel van deze Masterclass. Er werd duidelijkheid gegeven in wat een toekomstige aanbieder van online kansspelen nu al kan doen om de aanvraag zo soepel mogelijk te doen verlopen. De Nederlandse regelgeving introduceert verschillende vereisten die uniek zijn vergeleken met andere jurisdicties. De lokale vertegenwoordiger en de afkoelperiode van 32 maanden voorafgaand aan de aanvraag zijn twee voorbeelden. Onze boodschap: begin zo vroeg mogelijk met het voorbereiden van de vergunningaanvraag. Stel bijvoorbeeld vast vanaf welke datum het aanbod voldeed aan de criteria van de afkoelperiode, en stel vast in hoeverre het aanbod nu al voldoet aan de Nederlandse technische vereisten, in vergelijking met andere jurisdicties.

Het is daarom ongetwijfeld nuttig om alle relevante, reeds gepubliceerde wetgeving, beleidsregels, leidraden en technische documenten te verzamelen en deze verzameling up-to-date te houden, zeker nu de Ksa sporadisch met nieuwe publicaties komt. Kalff Katz & Franssen heeft het zogeheten KKF Licensing & Compliance Portal opgezet. Hierin staan alle relevante documenten – van (vertaalde) wetgeving en beleidsregels van de Ksa, tot KKF overzichten per thema – die toekomstige aanvragers zullen helpen bij de voorbereiding. Mocht u hier meer informatie over willen, neem dan vooral contact met ons op.

In het tweede deel van de IMGL Masterclass bespraken Justin Franssen, partner bij Kalff Katz & Franssen, Peter-Paul de Goeij, directeur van de Nederlandse Online Gambling Associatie (NOGA) en Birgitte Sand, voormalig directeur van de Deense autoriteit Spillemyndigheden, wat er valt te leren van Denemarken en haar regulering van kansspelen op afstand.

Hier bleef het niet bij, het restant van de dag was gevuld met hoogwaardige en leerzame presentaties en discussies over verschillende onderwerpen, zoals verantwoord spelen en gokreclame.

De IMGL Masterclass kan hieronder worden bekeken:

 

 

Dit artikel delen

Joris Crone

Advocaat

Over de auteur

Joris Crone is werkzaam bij Kalff Katz & Franssen als advocaat in de praktijkgroep Gaming & Gambling.

Ook interessant

Alle Recente ontwikkelingen