Zoeken

Evenementen Gaming & gambling

Hoogtepunten Gaming in Holland 2019

Geplaatst op 10 juni 2019 door Erik van Hoorn

De Gaming in Holland 2019 conferentie vond dit jaar plaats op 5-6 juni 2019 in De Koepelkerk te Amsterdam, alwaar de voorzitter van de Kansspelautoriteit zich uitte over de laatste stand van zaken omtrent kansspelen op afstand en de legalisering daarvan. Justin Franssen, partner van de praktijkgroep Gaming, en Alan Littler namen deel aan paneldiscussies.

René Jansen, voorzitter van de Kansspelautoriteit, beet het spits af door in te gaan op onderwerpen zoals de interpretatie van de aangenomen Motie Postema (afkoelingsperiode) en de vele voorwaarden waaraan toekomstige kansspelaanbieders moeten voldoen. Hieronder kunt u de volledige toespraak van René Jansen ‘Looking forward to KOA’ terugkijken:

Na de speech van René Jansen volgde een korte update van het ministerie van Justitie en Veiligheid. In deze update gaf Dennis van Breemen, ambtenaar op het ministerie van Justitie en Veiligheid, aan wanneer het definitieve besluit kansspelen op afstand wordt verwacht, alsmede wanneer de consultatieversie van de ministeriele regeling bij het wetsvoorstel kansspelen op afstand mogelijkerwijs wordt gepubliceerd. Mocht u geïnteresseerd zijn in de volledige toespraak van Dennis van Breemen, dan kunt u die hier vinden.

Het tweede deel van de conferentie werd ingevuld met verscheidende paneldiscussies over onder meer de volgende kwesties:

  • Het effect van het aangenomen wetsvoorstel kansspelen op afstand en de gelieerde lagere regelgeving op de gokbranche;
  • Verantwoordelijk gokken in het kader van de gepubliceerde Leidraad Zorgplicht van de Kansspelautoriteit;
  • De mogelijke consequenties en mogelijkheden voor Nederlandse vergunninghouders als het aanbieden van online kansspelen is gelegaliseerd.

Nadere informatie over de paneldiscussies kunt u hier vinden en u kunt ze hier terugkijken.  

Voor vragen omtrent het bovenstaande kunt u een e-mail sturen naar gaming@kalffkatzfranssen.nl

Dit artikel delen

Erik van Hoorn

Advocaat

Over de auteur

Erik van Hoorn is advocaat en werkzaam in de praktijkgroep Gaming & gambling. 

Ook interessant

Alle Recente ontwikkelingen