Zoeken

Gaming & gambling Publicaties

Kalff Katz & Franssen bijdrage aan ICLG: Gambling 2020

Geplaatst op 6 januari 2020 door Erik van Hoorn

Global Legal Group heeft op 22 november 2019 haar International Comparative Legal Guide (ICLG) to: Gambling 2020 gepubliceerd. De inmiddels zesde editie verschaft een praktisch inzicht in buitenlandse kansspelwetgeving en bevat bijdragen van advocatenkantoren uit verschillende jurisdicties. Kalff Katz & Franssen geeft een overzicht van de huidige stand van zaken in Nederland.

Het Nederlandse hoofdstuk, geschreven door Dr Alan Littler en Erik van Hoorn, is als eerst gepubliceerd in de ICLG to: Gambling 2020 en behandelt voor lezers met een interesse in de Nederlandse kansspelmarkt verschillende belangrijke punten, zoals de momenteel beschikbare kansspelvergunningen en het handhavingsbeleid van de Kansspelautoriteit in haar bestrijding van illegale (online) kansspelen.

Hiernaast wordt er aandacht besteed aan de Wet Kansspelen op afstand. Deze wet is door de Eerste Kamer aangenomen en zal de huidige Wet op de kansspelen doen veranderen, teneinde het online aanbod van kansspelen middels een vergunningenstelsel te reguleren.

Het Nederlandse hoofdstuk (Netherlands: Gambling 2020) is hier online te lezen.

Mocht u verdere vragen hebben ten aanzien van het bovenstaande of over de aankomende vergunningsprocedure voor online kansspelen, neem dan gerust contact met ons op.

Dit artikel delen

Erik van Hoorn

Advocaat

Over de auteur

Erik van Hoorn is advocaat en werkzaam in de praktijkgroep Gaming & gambling. 

Ook interessant

Alle Recente ontwikkelingen