Zoeken

Gaming & gambling

Kansspelautoriteit zet in op afschaffing van kansspel monopolies en staatsdeelnemingen

Geplaatst op 15 juli 2020 door Joris Crone Erik van Hoorn

De Kansspelautoriteit heeft op 9 juli 2020 haar Marktvisie kansspelen: marktordening en markttoezicht vanuit de publieke belangen gepresenteerd. Het afschaffen van de wettelijke kansspel monopolies en staatsdeelnemingen en de classificatie van fantasy sports behoren tot de besproken onderwerpen. Betrokkenen hebben de mogelijkheid om op het document (Marktvisie kansspelen) een reactie bij de Kansspelautoriteit in te dienen.

Meest in het oog springend is dat de Kansspelautoriteit in de toekomst meer ruimte ziet voor attractief kansspelaanbod door nieuwe aanbieders. Derhalve ligt het volgens de Kansspelautoriteit voor de hand dat er op termijn een einde komt aan de huidige kansspel monopolies en staatsdeelnemingen. Denk hierbij aan de wettelijke monopolies inzake loterijen, krasloten, sportweddenschappen en casinospelen. 

In het kader van de Wet kansspelen op afstand – hetgeen het verkrijgen van een vergunning voor het aanbieden van online kansspelen aan de Nederlandse consument mogelijk zal maken – is nog niet beslist of fantasy sports kwalificeren als een kansspel dan wel een behendigheidsspel, aldus de Kansspelautoriteit.

De Marktvisie kansspelen betreft een consultatieversie. Betrokkenen hebben tot 10 september 2020 de mogelijkheid te reageren op voornoemd document. Reacties dienen te worden gemaild naar info@kansspelautoriteit.nl onder vermelding van ‘Consultatie Marktvisie’.

De Kansspelautoriteit heeft aangegeven de finale versie van de Marktvisie kansspelen te gebruiken voor haar jaarlijkse toezichtsagenda alsmede voor uitgebreidere analyses bij eventuele toekomstige modernisering van de wet- en regelgeving.

Mocht u verdere informatie willen omtrent de Marktvisie kansspelen en/of hulp nodig bij het indienen van een consultatiereactie, neem dan gerust contact met ons op: gaming@kalffkatzfranssen.nl

Dit artikel delen

Joris Crone

Advocaat

Over de auteur

Joris Crone is werkzaam bij Kalff Katz & Franssen als advocaat in de praktijkgroep Gaming & Gambling.

Erik van Hoorn

Advocaat

Over de auteur

Erik van Hoorn is advocaat en werkzaam in de praktijkgroep Gaming & gambling. 

Ook interessant

Alle Recente ontwikkelingen