Zoeken

KSA publiceert meerdere belangrijke documenten ter voorbereiding op vergunningsproces

Geplaatst op 17 februari 2021 door Gaming & gambling

Afgelopen week heeft de Kansspelautoriteit meerdere belangrijke documenten gepubliceerd ten aanzien van de procedure voor het aanvragen van een vergunning kansspelen op afstand. Het betreft voornamelijk (bijna) definitieve versie van eerder gepubliceerde conceptdocumenten. Wij zetten de belangrijkste hieronder op een rijtje:

  • Beleidsregels vergunningverlening kansspelen op afstand – In deze beleidsregels wordt ingegaan op de beoordeling van een vergunningsaanvraag door de Kansspelautoriteit en op voorschriften die aan de vergunning kunnen worden verbonden.
  • Modelvergunning kansspelen op afstand – Dit document laat zien wat er grofweg in een vergunning voor het aanbieden van kansspelen op afstand komt te staan.
  • Beleidsregels verantwoord spelen – In deze beleidsregels werkt de Kansspelautoriteit de wettelijke verplichtingen ten aanzien van reclame en verslavingspreventie uit.
  • Keuringsschema kansspelen op afstand (schema tot conformiteitsbeoordeling kansspelen op afstand) – In dit document wordt weergegeven hoe het spelsysteem van een vergunningsaanvrager door een keuringsinstelling gekeurd moet worden om aan de voorwaarden onder de Wet kansspelen op afstand te voldoen.
  • Leidraad Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) – Hierin geeft de Kansspelautoriteit kansspelaanbieders handvatten om te voldoen aan de verplichtingen uit de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (de Wwft).

De Kansspelautoriteit heeft aangegeven dat het bij de eerste vier hij bovengenoemde gaat om “voorlopige eindversies”. Daarover zegt de Kansspelautoriteit in de communicatiekalender dat deze publicatie in principe niet meer zullen worden gewijzigd, maar pas formeel vastgesteld kunnen worden zodra de Wet kansspelen op afstand in werking treedt (op 1 april 2021). Wat men daar ook van kan vinden, die partijen die in april 2021 daadwerkelijk een vergunningsaanvraag willen gaan indienen zullen moeten werken met deze versies (en hopen dat er inderdaad (bijna) niets meer veranderd in de daadwerkelijke finale versies van deze documenten).

Dit artikel delen

Gaming & gambling

Over de auteur

Ook interessant

Alle Recente ontwikkelingen