Zoeken

Evenementen Gaming & gambling

Verslag Annual Gaming Industry Event 2018

Geplaatst op 5 februari 2018 door Frank Tolboom

Op vrijdag 2 februari 2018 heeft de praktijkgroep Gaming van Kalff Katz & Franssen wederom het jaarlijkse Annual Gaming Industry Event georganiseerd in de Koninklijke Industrieele Groote Club te Amsterdam. Het evenement werd dit jaar opnieuw georganiseerd in samenwerking met het internationale netwerk van de International Masters of Gaming Law.

 

Met meer dan 150 aanwezigen uit alle geledingen van de nationale en internationale kansspelsector, was het evenement een groot succes. Vertegenwoordigers van onder meer de Nederlandse overheid, (inter)nationale toezichthouders, branche-organisaties, zittende vergunninghouders, markttoetreders (zowel online als land-gebonden) en marketing- en mediapartijen waren present om in een informele setting van gedachten te wisselen over de verschillende ontwikkelingen in de (Nederlandse) kansspelsector.

Justin Franssen opende de avond en sprak zijn speciale dank uit aan Sue Schneider voor haar bewezen diensten voor de kansspelindustrie, maar zeker ook voor haar rol als grondlegger in de totstandkoming van het Annual Gaming Industry Event.

Daarna verschafte Jamie Nettleton (Partner bij Addisons Lawyers en President van de IMGL) de toehoorders meer informatie over de IMGL alsmede enkele inzichten met betrekking tot relevante ontwikkelingen in zijn thuismarkt Australië.

Als sprekers waren Marja Appelman (Directeur van de Kansspelautoriteit) en Dennis van Breemen (Programmamanager Modernisering Kansspelbeleid van het Ministerie van Justitie en Veiligheid) uitgenodigd. Marja Appelman ging in haar speechin op de noodzaak tot het voorkomen van deelname aan kansspelen door minderjarigen. Afsluitend ging Dennis van Breemen in zijn presentatie in op de status van de modernisering van het kansspelbeleid op de verschillende deelmarkten, waaronder de markt voor online kansspelen, loterijen, speelautomaten en speelcasino’s.

Een uitgebreid verslag van de avond is te vinden op de website van Gaming in Holland.

Hieronder treft u eveneens een videoverslag en daarmee sfeerimpressie aan van het evenement, inclusief interviews met Marja Appelman en Dennis van Breemen (mede mogelijk gemaakt door Willem van Oort).

Dit artikel delen

Frank Tolboom

Partner

Over de auteur

Frank Tolboom is partner bij Kalff Katz & Franssen en werkzaam in de praktijkgroep Gaming & gambling. 

Ook interessant

Alle Recente ontwikkelingen