Zoeken

Kamervragen over (toekomstige) toepassing betrouwbaarheidstoets door Kansspelautoriteit in het kader van vergunningsaanvragen online kansspelen

Geplaatst op 21 augustus 2019 door Gaming & gambling

PvdA-Kamerlid Kuiken heeft op 20 augustus 2019 meerdere vragen gesteld aan Minister voor Rechtsbescherming, Sander Dekker, over het illegaal aanbieden van op Nederlanders gerichte online kansspelen. Kuiken deed dit in navolging op nationale berichtgeving aangaande de bestuurlijke boete van €470,000 opgelegd door de Kansspelautoriteit aan een aanbieder van online kansspelen.

Het Kamerlid vraagt de Minister voor Rechtsbescherming onder meer:

Blijft u bij uw woorden uit uw brief aan de Eerste Kamer van 8 februari 2019: «illegale aanbieders die zich actief op de Nederlandse markt blijven richten en hier spelers werven, wil ik weren»? Zo ja, hoe kunt u hiervoor zorgen? Zo nee, waarom niet?

Deelt u de mening dat in het licht van het illegaal aanbieden van op de Nederlandse markt gerichte online kansspelen en uw in de vorige vraag genoemde Kamerbrief er reden is om twijfels te hebben bij de betrouwbaarheid van de in het bericht genoemde aanbieders van online kansspelen? Zo nee, waarom niet?

Vanaf wanneer begint de aaneengesloten periode voorafgaand aan de vergunningaanvraag te lopen waarin de aanvrager van een online vergunning goed gedrag moet laten zien (de afkoelingsperiode)?

Hoe lang voor het aanvragen van een vergunning moet een aanvrager tenminste goed gedrag laten zien om in aanmerking voor een vergunning te kunnen komen?”

Dit artikel delen

Gaming & gambling

Over de auteur

Ook interessant

Alle Recente ontwikkelingen