Zoeken

Gaming & gambling Publicaties

KKF aan het woord op Radio 1: ‘Door de hoge kosten zullen veel geïnteresseerde partijen afhaken’

Geplaatst op 21 juni 2019 door Alan Littler

Justin Franssen, partner van de praktijkgroep Gaming van Kalff Katz & Franssen, gaf in een radiofragment van Radio 1 op 21 juni jl. een toelichting op de aanstaande regulering van het online aanbod van kansspelen op afstand, alsmede over het laatste interessemelding-formulier van de Kansspelautoriteit. Tot nu toe hebben 125 partijen aangegeven interesse te hebben in een online kansspelvergunning voor Nederland.

Gelet op de hoge kosten die gepaard gaan met een licentieaanvraag en het behoud ervan, zullen veel partijen die een interessemelding hebben gedaan, afhaken, aldus Justin Franssen. Zo zal niet alleen het verkrijgen van een vergunning geld kosten, maar de licentiehouder dient ook haar infrastructuur naar Nederlandse regelgeving aan te passen dan wel in te richten.

Justin Franssen vervolgt door te stellen dat licentiehouders bij het openen van de markt naar alle waarschijnlijkheid een actief reclamebeleid zullen voeren, teneinde naamsbekendheid in de Nederlandse markt op te bouwen. Al leert de ervaring in het buitenland dat dit over een periode van twee jaar geleidelijk aan minder zal worden.

Duidelijkheid omtrent de exacte interpretatie van de Motie-Postema, welk een afkoelingsperiode van twee jaar bewerkstelligt voor partijen die momenteel actief zijn op de Nederlandse markt, wordt binnenkort verwacht.

Het betreffende radiofragment is hier te vinden en voor het NOS-artikel “Meer dan honderd bedrijven willen online gokken aanbieden” verwijzen wij u graag naar de volgende website.

Voor vragen omtrent het bovenstaande kunt u een e-mail sturen naar gaming@kalffkatzfranssen.nl. 

Dit artikel delen

Ook interessant

Alle Recente ontwikkelingen