Zoeken

Evenementen Gaming & gambling

Recap Annual Gaming Industry Event 2019

Geplaatst op 4 februari 2019 door Frank Tolboom

Op de vooravond van de plenaire vergadering van de wetsvoorstellen Kansspelen op afstand en modernisering speelcasinoregime vond op 1 februari 2019 alweer het vijftiende (!) Annual Gaming Industry Event plaats in de Koninklijke Industrieele Groote Club te Amsterdam. 

Het evenement werd dit jaar wederom georganiseerd door de praktijkgroep Gaming van Kalff Katz & Franssen en het internationale netwerk van de International Masters of Gaming Law (IMGL).  De vijftiende editie van het jaarlijkse invitation-only evenement was niet alleen een bijzondere, maar met 178 geregistreerde gasten eveneens de grootste tot op heden. Onder de aanwezigen bevonden zich onder meer (inter)nationale toezichthouders, vergunninghouders en markttoetreders (zowel online als land-gebonden), software providers, branche-organisaties, PSPs en marketing- en mediapartijen uit de nationale en internationale kansspelsector.

Justin Franssen beet het spits af door in vogelvlucht door de geschiedenis van het wetsvoorstel Kansspelen op afstand te gaan, waarbij middels de woorden “get it over with” een daadkrachtig beroep werd gedaan op de Eerste Kamer der Staten-Generaal om na 23 jaar dan eindelijk een gereguleerd stelsel voor online kansspelen te introduceren.

Daarna liet Jamie Nettleton (Partner bij Addisons Lawyers en President van de IMGL) zich uit over online kansspelen in Australië en verschafte de aanwezigen meer informatie over IMGL alsmede enkele inzichten door een beknopte rechtsvergelijking met Nederland te maken.

Ditmaal waren René Jansen (Voorzitter van de Kansspelautoriteit) en Juan Espinoza Garcia (Director General de Ordenación del Juego) als sprekers uitgenodigd. Voor René Jansen was het een speciale aangelegenheid, aangezien het zijn eerste publieke optreden was als nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van de Kansspelautoriteit.    

Juan Espinoza Garcia nam het voortouw en ging in zijn presentatie in op onder meer de overgangsfase van het reguleren van de Spaanse (online) kansspelmarkt. Voorts besprak hij de correlatie tussen de hoogte van de kansspelbelasting en de kanalisatiegraad.

Afsluitend ging René Jansen in zijn toespraak in op onder meer de door de KSA opgestelde Leidraad Zorgplicht en het feit dat de Kansspelautoriteit en kansspelaanbieders een gezamenlijke verantwoordelijkheid hebben om gokverslaving te voorkomen. Hij gaf aan dat de Leidraad Zorgplicht in maart 2019 in een publieke consultatie gaat. Voorts zou voor de zomer van 2019 een publieke consultatie met betrekking tot de regels rondom het vergunningsverleningsproces voor online kansspelen plaatsvinden.

De avond werd afgesloten met een borrel waar alle geledingen van de nationale en internationale kansspelsector in een informele setting van gedachten konden wisselen over de ontwikkelingen in de (Nederlandse) kansspelsector.

Dit artikel delen

Frank Tolboom

Partner

Over de auteur

Frank Tolboom is partner bij Kalff Katz & Franssen en werkzaam in de praktijkgroep Gaming & gambling. 

Ook interessant

Alle Recente ontwikkelingen