Zoeken

Evenementen Gaming & gambling

Terugblik Gaming in Holland webinar: tijdspad Wet kansspelen op afstand

Geplaatst op 1 mei 2020 door Chris Adriaansz

Op woensdag 29 april vond de allereerste editie van de webinar series van Gaming in Holland plaats. Het onderwerp van deze Gaming in Holland webinar: “Next steps: The what & when of preparing for the regulated Dutch online market”.

Justin Franssen, partner bij Kalff Katz & Franssen advocaten, was één van de sprekers tijdens de webinar. De andere sprekers waren: Bert Bakker, partner bij Meines Holla & Partners; en Peter-Paul de Goeij, directeur van Stichting Speel Verantwoord.

In het eerste gedeelte van de webinar zijn meerdere vragen beantwoord over: de stand van zaken omtrent de Wet kansspelen op afstand (en de lagere regelgeving), de gevolgen van het coronavirus op het wetgevingsproces, en de mogelijkheden voor potentiële vergunning aanvragers om zichzelf voor te bereiden op het vergunningsproces voor online kansspelen. De sprekers hebben onder meer uitvoerig stilgestaan bij de complexiteit van het parlementaire proces (e.g. de voorhangprocedure) omtrent de finale versie van het Besluit kansspelen op afstand.

Voor de deelnemers aan de webinar was er de mogelijkheid om te reageren op een poll over het uitstellen van de opening van de Nederlandse online gokmarkt. Uitstel van de marktopening zou kunnen gelden als tegemoetkoming aan land-gebonden kansspelaanbieders die hun vestigingen hebben moeten sluiten als gevolg van het coronavirus. De meerderheid van het publiek was tegen uitstel van de marktopening, maar vóór opschorting van de implementatiedeadline voor het Centraal Register Uitsluiting Kansspelen (CRUKS) naar 1 juli 2021 voor de land-gebonden kansspelaanbieders.

In het tweede gedeelte van de webinar hebben de (bijna) 200 deelnemers ruimte gekregen om zelf vragen te stellen. De vragen gingen met name over de praktische kanten van het vergunningsproces, zoals de taal van het proces, de lokale vertegenwoordiging, de verplichte kosten en de financiële garantstelling.

Een verslag van de webinar met vragen, antwoorden, en de uitkomst van de poll is te vinden op de Gaming in Holland website. De volledige webinar is hieronder te zien.

Geïnteresseerd in de vergunningprocedure voor kansspelen op afstand? Meer informatie is te vinden op onze pagina Vergunning online kansspelen.

Dit artikel delen

Chris Adriaansz

Attorney-at-law

Over de auteur

Chris Adriaansz is werkzaam bij Kalff Katz & Franssen als advocaat in de praktijkgroep Gaming & gambling.

Ook interessant

Alle Recente ontwikkelingen