Zoeken

Terugblik Annual Gaming Industry Event 2020

Geplaatst op 3 februari 2020 door Chris Adriaansz

Op vrijdag 31 januari 2020 vond de 16de editie van het Annual Gaming Industry Event plaats in de Koninklijke Industrieele Groote Club te Amsterdam. Het evenement werd wederom georganiseerd door de praktijkgroep Gaming van Kalff Katz & Franssen in samenwerking met het internationale netwerk van de IMGL.

Met meer dan honderdvijftig aanwezigen uit alle gelederen van de nationale en internationale kansspelsector was het evenement wederom een groot succes. Onder de aanwezigen bevonden zich verschillende vertegenwoordigers van de Nederlandse overheid,  (inter)nationale toezichthouders, brancheorganisaties, zittende vergunninghouders, markttoetreders (zowel online als land-gebonden) en marketing- en mediapartijen. Het evenement bood aanwezigen de uitgelezen kans om in een informele setting van gedachten te wisselen over het heden en de toekomst van de Nederlandse kansspelsector.

Justin Franssen en Marc Ellinger (voorzitter van IMGL) openden het evenement met een woord van dank gericht aan de organisatie en alle sprekers. Bijzonder dit jaar was de bijdrage van René Jansen, voorzitter van de raad van bestuur van de Kansspelautoriteit, in het licht van de aanstaande opening van de online kansspelmarkt. René Jansen benadrukte het feit dat het inmiddels een traditie is geworden voor de Kansspelautoriteit om een bijdrage te leveren aan het Annual Gaming Industry Event. In zijn keynote speech keek hij vooruit naar de inwerkingtreding van de Wet kansspelen op afstand, per 1 januari 2021 (naar huidige verwachting). Hij besteedde daarbij speciale aandacht aan de criteria van de afkoelingsperiode, het leeftijdsverificatievereiste per 1 januari 2020 en het tijdpad voor vergunningverlening. Centraal in zijn speech stond een oproep aan online kansspelaanbieders om zorg te dragen voor een verantwoord kansspelaanbod. Na afloop van de speech beantwoordde René Janssen vragen uit het publiek.

Het tweede gedeelte van de bijeenkomst bestond uit een panel discussie met Jason Chess (Wiggin), Paul Leyland (Regulus Partners), Eric Olders (JVH Gaming), Peter-Paul de Goeij (Speel Verantwoord) en  gespreksleider Joerg Hofmann (Melchers). Het panel besprak de ontwikkelingen op de Nederlandse kansspelmarkt  vanuit een bredere (internationale) context. De panelleden gaven daarnaast hun visie op de sector en bespraken gewenste veranderingen.

Na afloop van de discussie zijn alle aanwezigen uitgenodigd voor een informele receptie om de laatste ontwikkelingen in de (Nederlandse) kansspelsector nader te bespreken.

Hieronder tref je een videoverslag aan van het event (mede mogelijk gemaakt door Gaming in Holland).

Geïnteresseerd in de vergunningprocedure voor kansspelen op afstand? Meer informatie is te vinden op onze pagina Vergunning online kansspelen.

Dit artikel delen

Chris Adriaansz

Attorney-at-law

Over de auteur

Chris Adriaansz is werkzaam bij Kalff Katz & Franssen als advocaat in de praktijkgroep Gaming & gambling.

Ook interessant

Alle Recente ontwikkelingen